Това , което най-много харесвам на картофената салата е, че тя е много лесна за приготвяне и може да бъде приготвена за много хора. Картофената салата става перфектна, ако използвате пресни жълти картофи , но вие може да я приготвите с всеки един вид картофи .
Продукти:
900 грама картофи, нарязани на малки кубчета (можете да ги оставите необелени, ако желаете)
3/4 чаша сметана за готвене
1/4 чаша майонеза
2 с.л.
1/2 чаша тънко нарязан зелен лук
1/2 чаша нарязана целина
1/4 чаша нарязан на ситно магданоз
2 кисели краставички, нарязани на малки кубчета
6 парченца бекон, нарязан на ситно
Сол
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете картофите в голяма тенджера с осолена вода. Оставете водата за заври и намалете температурата, за да могат да се варят нормално. Варете, докато картофите омекнат или около 20 минути. След като картофите са готови изсипете водата им и ги изплакнете със студена вода, за да спрете процеса на варенето.
Смесете в една голяма купа сметаната, майонезата и горчицата. Добавете малко сол и черен пипер. Добавете картофите и използвайте платмасова щпатула за да ги разбъркате. Добавете и останалата част от съставките и разбъркайте отново. Овкусете сол и черен пипер на вкус.