Класическа овчарска салата
22 Декември 2011
129203
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 домата
1 краставица
1 глава червен лук
100 г гъби
100 г филе Елена (или друго филе - по избор)
1 яйце
100 г сирене
1 маслина
3 с.л. зехтин
сол
2 стръка магданоз
Време: 15 минути
Доматите (4 бр) се измиват и нарязват на полумесеци или по селски. Краставицата (1 бр) се измива, облева и нарязва на колелца или полумесеци. Червеният лук (1 глава) се обелва и нарязва на тънки ивици. Маринованите гъби (100 г) се отцеждат и нарязват на тънки полумесеци. Всички тези продукти се смесват в голяма купа, прибавя се ситно нарязаният магданоз (2 стръка) и салатата се овкусява със сол и зехтин (3 с.л.). Отгоре се подреждат тънки ивици филе Елена (100 г), четвъртинки от твърдо свареното яйце (1 бр) и една маслинка за украса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари