Класическа паста Болонезе

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Класическа паста Болонезе
Класическа паста Болонезе
admin
Добавена от: admin
352438
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 консерва белени домати
250-300 г кайма
1 глава лук
2 белени моркова
1 скилидка чесън
вегета
спагети (или друг вид паста)

Каймата се запържва, докато се позачерви. После се добавят лукът и морковите. Каймата, лукът и морковите се посоляват с вегета и се разбъркват. След като се запържат, се слагат и доматите. Ако са кисели, се прибавя около 1–2 с.л. сол и малко захар.
Междувременно се приготвя пастата: Слага се една тенджера с вода и малко сол и олио. Като заври водата, се изсипва пастата и се вари около 15–20 минути (докато не омекне, но и да не е разварена). Отцедената паста се поднася, обилно залята със соса и поръсена с Парземан (кашкавал) и магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft