Класическа паста Болонезе
10 Февруари 2012
352438
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Каймата се запържва, докато се позачерви. После се добавят лукът и морковите. Каймата, лукът и морковите се посоляват с вегета и се разбъркват. След като се запържат, се слагат и доматите. Ако са кисели, се прибавя около 1–2 с.л. сол и малко захар.
Междувременно се приготвя пастата: Слага се една тенджера с вода и малко сол и олио. Като заври водата, се изсипва пастата и се вари около 15–20 минути (докато не омекне, но и да не е разварена). Отцедената паста се поднася, обилно залята със соса и поръсена с Парземан (кашкавал) и магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари