В 150 мл хладка вода или прясно мляко се разтваря маята, добавят се 3 с.л. брашно и 1 с.л. захар и се оставя да престои 10 минути (докато шупне). С изброените продукти (без сиренето и маслото) и шупналата мая се замесва меко тесто, което се оставя да втаса покрито с кърпа на топло място за 30-40 мин, Втасалото тесто се разточва или разтегля на тънка кора. Кората се намазва с олио и масло, и се поръсва с натрошеното сирене. Завиваме се на дълго руло, което се нарязва на 12 равни части. Всяко така оформено мини-руло се усуква и се подреждат в намазнена тава под формата на слънце - 11 парчета по края, 12-тото се слага в средата на слънцето. Отгоре питката се намазва с разбито яйце и отново се оставя да втаса. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Класическа питка Слънце - лесна рецепта за всеки
14 Май 2015
41290
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Автор:
Марина Караманска, Карлово
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари