Класическа руска салата за Нова година

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Класическа руска салата за Нова година
Класическа руска салата за Нова година
1357
Класическа руска салата за Нова година
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Руската салата предизвиква много различни мнения, особено сред чужденците. Някои предполагат, че трябва да съдържа екзотични съставки като лешник или омари, докато други го смятат за проста и евтина.

Известно е обаче, че класическата "руска салата" включва малотраен салам и грах.

Тази популярна новогодишна салата заема специално място в сърцата на много хора, превръщайки се в традиционно празнично ястие. Интересно е, че чужденците често не разбират защо се използват варени зеленчуци вместо пресни, както и майонеза, чийто вкус е различен в чужбина. Мнозина смятат за странна комбинацията от салам, грах и майонеза. Въпреки това, тези, които решат да я опитат, често остават възхитени от вкуса.

Интересното е, че в различни страни има салати, подобни на тази, но те не могат да се сравнят с тази, приготвена по класическата рецепта.

Класическата рецепта за руска салата включва салам, кисели краставици, яйца, грах и майонеза.

Ако говорим точно за съставките, списъкът е следният:

  • 4 картофа (в зависимост от размера)
  • 1 среден морков
  • 4 яйца
  • 300 грама малотраен салам
  • 1/2 буркан грах
  • 200-300 грама майонеза
  • 3-4 кисели краставици.

Можете също да добавите сол и черен пипер на вкус.

Картофите, морковите и яйцата се сваряват, охлаждат се и се нарязват. Течността от граха и краставиците се отцежда, след което всички съставки се смесват и се подправят с майонеза. Салатата се поставя в хладилника за час.

Важна съставка е майонезата.

Ако е трудно да се намери, можете да го приготвите сами. Първо разбийте жълтъците със сол, захар и горчица, след което постепенно добавете олиото. Когато майонезата достигне желаната консистенция, добавете оцет и разбийте още минута. Срокът на годност на домашната майонеза е 5-7 дни.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft