Класическа туршия
22 Декември 2011
58484
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
червени чушки - 5 кг
домати - 2 кг зелени
моркови - 2 кг
зеле - 2 кг цветно
лук - 0.500 кг кромид
целина - 1 глава с листата
сол - 250 г
захар - 0.500 кг
оцет - 1 л
черен пипер - 10 г
Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа. Отцедилият се сок се смесва с оцета и се възварява.
Зеленчуците се нареждат в стъклени буркани, в които са поставени по 3-4 зърна черен пипер, залива се с изстиналата заливка и се притиска с вишневи клонки и измит речен камък.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари