Сложете брашното, захарта, солта и маята в голяма купа. Постепенно добавяйте топла вода и месете, докато се оформи тесто. Извадете го върху набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично (около 10 минути). Покрийте тестото и дръжте в хладилника за около 1 час. Върнете тестото върху набрашнената повърхност и внимателно го разточете на четириъгълник с размери приблизително 30x15 см. Разточете студеното масло, докато стигне дебелина 1 см. На размери трябва да е достатъчно голямо, за да покрие 1/3 от тестото. Сложете маслото в средата на тестото и го покрийте със свободните страни на тестото. Увийте тестото в прозрачно фолио и го пъхнете в хладилника за 1 час. Разточете охладеното тесто до предишния му размер и повторете процеса със сгъването, като прегънете двата края към средата. Отново пъхнете в хладилника за 1 час. Повторете същата процедура още 2 пъти, като между всяко разточване оставяте тестото в хладилника за около час. След като приключите с разточването, увийте тестото отново и оставете да почива в хладилника за цяла нощ.
Разточете отпочиналото тесто до дебелина 3 мм. Нарежете го на квадрати със стена 20 см., след това разрежете всеки квадрат на триъгълници. С дългата стена на триъгълника към вас навийте тестото нагоре към върха. Дооформете рулцето на полумесец (кроасан). Сложете готовите кроасани в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставете ги да втасат за 1 1/2 часа. Загрейте фурната на 200 градуса, леко намажете повърхността на втасалите кроасани с разбито яйце. Изпечете ги за 12-15 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Класически кроасани
17 Юли 2013
3120
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари