Класически тиквен пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Класически тиквен пай
Класически тиквен пай
admin
Добавена от: admin
10828
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

тиква - 2 ч.ч. тиквено пюре
захар - 2/3 ч.ч. + 1/4 ч.ч. кафява 
прясно мляко - 1, 5 ч.ч. кондензирано
яйца - 3 броя
канела - 3/4 ч.л. 
карамфил - 1 щипка, смлян 
джинджифил - 1 щипка
портокали - настърганата кора на 1/2 плод
индийско орехче - 1/4 ч. л. 
сол - 1 щипка 
тесто - готово маслено за пай
сметана - сладкарска за поднасяне

Загрейте предварително фурната на 200 градуса. В подходяща голяма купа разбъркайте тиквата, двата вида захар и портокаловата кора, след което към тях прибавете яйцата и кондензираното мляко. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Разстелете тестото по намазнена тава, като запълните добре ъглите и страните. Изсипете тиквената смес и сложете пая първо да се пече 15 минути на 250 градуса, а после 45 минути на 180 градуса. При нужда, покрийте с фолио, ако тестото започне да потъмнява. 

Поднесете тиквения пак с целувка от разбита сладка сметана. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft