Класическо андалузко гаспачо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Класическо андалузко гаспачо
Класическо андалузко гаспачо
admin
Добавена от: admin
14292
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 филии хляб, без корите
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол (или на вкус)
2 с.л. винен оцет (или на вкус)
1 ч.л. захар
1/2ч.л. смлян кимион
1/2ч.ч. зехтин
1.250 кг зрели домати, обелени и нарязани на ситно
за гарниране: малко ситно нарязани червени и зелени пиперки 

Накиснете хляба в 1/2 ч.ч. вода за около минута, след това добре изстискайте. Поставете чесъна, хляба, 2 с.л. оцет, захарта, кимиона и половината от доматите в блендер или кухненски комбайн и пасирайте докато съставки се смелят добре. Добавете остатъка от доматите, смелете и тях и започнете да добавяте на тънка струйка зехтина и пасирайте, докато сместа стане гладка и плътна. Прецедете супата в купа, покрийте с капак и охладете в хладилник около 3 часа. Подправете със сол и оцет на вкус преди сервиране. Украсете с нарязаните пиперки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft