Пиле фрикасе - любимото ни ястие още от детската градина. Кремообразен сос, крехко пилешко месо и направо си в Рая с всяка хапка!
Ако не знаете как се приготвя или досега не сте намирали сполучлива рецепта за това вкусно пилешко ястие , ние ще ви разкажем всичко с подробности!
Класическо пиле фрикасе
Необходими продукти:
пилешки гърди
2 скилидки чесън
5 с.л.
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 стрък пресен лук
3 с.л. олио
1 жълтък
1 с.л. лимонов сок
Приготвяне:
Първа стъпка е да подготвите пилешкото месо. Сварете го в подсолена вода и след това накъсайте или нарежете на парчета. В дълбок тиган или тенджера се запържва брашното с олиото до златисто и се добавя счукан чесън. Бърка се за няколко минути. Добавя се пилешкото месо и бульонът и се бърка на тих огън за десетина минути, докато бульонът се сгъсти. Добавят се киселото мляко, лимоновият сок и жълтъкът. Посолява се и се подправя с черен пипер. Бърка се още 5 минути и фрикасето се сваля от котлона.
Поръсете с пресен лук и сервирайте.
Приятен апетит!