брашно 750 г (3 и 1/2 чаени чаши)
кисело мляко 350 г (1 и 3/4 чаени чаши)
яйца 6 бр.
краве масло 250 г (2 пакетчета)
грис 60 г (1/3 чаена чаша)
сода бикарбонат 3 г (1/2 чаена лъжичка)
сол на вкус
От брашното, малко сол и вода се замесва тесто за баница. Разточват се 6 кори, които се поставят една върху друга, като помежду им се слага чиста хартия или кърпа.
Яйцата се разбиват с киселото мляко и към тях се прибавят грисът, содата и сол на вкус.
В тава, обилно намазана с масло, се нареждат корите, като се поръсват с разтопеното масло и плънката. Най-горната кора се поръсва само с масло. Клинът се нарязва на квадрати или ромбоиди и се слага в средно силна фурна. Като се запече, полива се с останалото масло и се допича. След изваждането му от фурната се покрива с кърпа.