Снимка: freepik
Дафиновите листа са много популярни и гастрономите с нетърпение ги добавят към различни ястия. Обикновено ги слагаме направо в тенджерата.
Какви тайни крият дафиновите листа?
Без съмнение дафиновите листа са много по сърцата на любителите на родните специалитети.
Дафиновите листа придават на нашите специалитети уникален вкус и аромат.
Ако добавяме дафинов лист към ястията си, най-добре е да го правим около 10 минути преди края на готвенето . Благодарение на това ястието ни няма да горчи. Това също ще бъде от полза за техните свойства.
Можем да добавим и дафинови листа в самото начало на готвенето, но тогава няма да използваме пълния им потенциал . Затова е по-добре да имате търпение и да ги добавите към ястието едва накрая.
Дафиновите листа имат изненадващи свойства
Дафиновите листа придружават човечеството от стотици години. Те са били известни още в древността . В момента ги използваме предимно в ястия. Въпреки това си струва да се обърне внимание и на техните полезни за здравето свойства.
Редакция и превод: екип "За Жената"