Кога трябва да се добавят дафиновите листа към ястие?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Кога трябва да се добавят дафиновите листа към ястие?
5795
Снимков материал: pixabay.com
Кога трябва да се добавят дафиновите листа към ястие?

Снимка: freepik

Дафиновите листа са много популярни и гастрономите с нетърпение ги добавят към различни ястия. Обикновено ги слагаме направо в тенджерата.

Най-добри резултати обаче ще постигнем, когато обогатим ястието си с тях малко преди приключване на подготовката.

Какви тайни крият дафиновите листа?
Без съмнение дафиновите листа са много по сърцата на любителите на родните специалитети. 

Дафиновите листа придават на нашите специалитети уникален вкус и аромат. 

Ако добавяме дафинов лист към ястията си, най-добре е да го правим около 10 минути преди края на готвенето . Благодарение на това ястието ни няма да горчи. Това също ще бъде от полза за техните свойства.

Можем да добавим и дафинови листа в самото начало на готвенето, но тогава няма да използваме пълния им потенциал . Затова е по-добре да имате търпение и да ги добавите към ястието едва накрая.

Дафиновите листа имат изненадващи свойства
Дафиновите листа придружават човечеството от стотици години. Те са били известни още в древността . В момента ги използваме предимно в ястия. Въпреки това си струва да се обърне внимание и на техните полезни за здравето свойства. 

Редакция и превод: екип "За Жената"

 
Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft