Редовните котлети с моркови и лук също могат да добавят свой собствен вкус към диетата на семейството. В съвременния свят вече сме започнали постепенно да забравяме за вкусната домашна храна. Правилното хранене, новосъздадените салати и чуждестранните продукти, разбира се, са много добри. Но понякога искате да се върнете към традиционните.
Нещо повече, това е рецепта за котлети, задушени в сос, абсолютно без месо. Те не увреждат фигурата и вървят към всяка гарнитура. И възрастните, и децата ги обичат, така че те винаги ще бъдат актуални. Рецептата е за няколко души и изисква най -простите храни. Опитайте, сигурни сме, че полученото ястие ще ви хареса.
КОТЛЕТИ С МОРКОВИ И ЛУК
СЪСТАВКИ
2 големи лука
голям картоф
3 супени лъжици. л. примамки
половин морков
сол на вкус
растително масло за пържене
1 литър доматен сок
ПОДГОТОВКА
Нарежете лука. Трябва да опитате, защото това е важен компонент на котлетите. Можете дори да използвате блендер, но ако има опция за нарязване . Луковото пюре няма да ни свърши работа.
Настържете картофи и моркови на ситно ренде. Смесете с лука и солта. Може да използвате соев сос.
Когато продуктите станат воднисти , добавете грис към тях. Разбъркайте. Тогава сместта ще се сгъсти и ще придаде обем на бъдещите ви котлети. Оставете да престои 15 минути, ще достигне желания вид.
Оформете баничките на ръка и ги поставете в тавата. Оставете ги да се запържат от двете страни на огън малко над средния. Няма да отнеме много време. И след това поставете полуготовите котлети в тенджера и я напълнете с доматен сок. Сложете ги за около половин час на слаб огън, без да се разбърква. Изчакайте ястието да се охлади и сервирайте.
Това е всичко. Бързо, просто и вкусно. Съгласете се, всяка домакиня може да се справи. Особено ако имате подходящите инструменти за това. Ако, напротив, не обичате прекалено простия и познат от детството вкус на наличните продукти, просто експериментирайте. Добавете например люти чушки и ориенталски билки. Зеленчуците ще поемат новия вкус и ще станат по -богати.
Можете също така да разнообразите соса . Например, използвайте не само доматен сок, но изцедени домати. Те имат много пулп и съответно здрави фибри. Добавете босилек и сега имаме банички с италиански мотиви! По тази причина можете да направите и вечеря на свещи. Вкусно.