Когато в къщата няма месо, а съпругът се нуждае от котлети, аз готвя една странна версия на ястието

вход през zajenata.bg
За Жената
Когато в къщата няма месо, а съпругът се нуждае от котлети, аз готвя една странна версия на ястието
1081
Снимков материал: pixabay.com
Когато в къщата няма месо, а съпругът се нуждае от котлети, аз готвя една странна версия на ястието

Редовните котлети с моркови и лук също могат да добавят свой собствен вкус към диетата на семейството. В съвременния свят вече сме започнали постепенно да забравяме за вкусната домашна храна. Правилното хранене, новосъздадените салати и чуждестранните продукти, разбира се, са много добри. Но понякога искате да се върнете към традиционните.

Нещо повече, това е рецепта за котлети, задушени в сос, абсолютно без месо. Те не увреждат фигурата и вървят към всяка гарнитура. И възрастните, и децата ги обичат, така че те винаги ще бъдат актуални. Рецептата е за няколко души и изисква най -простите храни. Опитайте, сигурни сме, че полученото ястие ще ви хареса.

КОТЛЕТИ С МОРКОВИ И ЛУК

СЪСТАВКИ

2 големи лука
голям картоф
3 супени лъжици. л. примамки
половин морков
сол на вкус
растително масло за пържене
1 литър доматен сок

ПОДГОТОВКА

Нарежете лука. Трябва да опитате, защото това е важен компонент на котлетите. Можете дори да използвате блендер, но ако има опция за нарязване . Луковото пюре няма да ни свърши работа.

Настържете картофи и моркови на ситно ренде. Смесете с лука и солта. Може да  използвате соев сос.

Не сагайте сол, защото соевия сос е достатъчно солен.
Когато продуктите станат воднисти , добавете грис към тях. Разбъркайте. Тогава сместта ще се сгъсти и ще придаде обем на бъдещите ви котлети. Оставете да престои 15 минути, ще достигне желания вид.
Оформете баничките на ръка и ги поставете в тавата. Оставете ги да се запържат от двете страни на огън малко над средния. Няма да отнеме много време. И след това поставете полуготовите котлети в тенджера и я напълнете с доматен сок. Сложете ги за около половин час на слаб огън, без да се разбърква. Изчакайте ястието да се охлади и сервирайте.
Това е всичко. Бързо, просто и вкусно. Съгласете се, всяка домакиня може да се справи. Особено ако имате подходящите инструменти за това. Ако, напротив, не обичате прекалено простия и познат от детството вкус на наличните продукти, просто експериментирайте. Добавете например люти чушки и ориенталски билки. Зеленчуците ще поемат новия вкус и ще станат по -богати.

Можете също така да разнообразите соса . Например, използвайте не само доматен сок, но изцедени домати. Те имат много пулп и съответно здрави фибри. Добавете босилек и сега имаме банички с италиански мотиви! По тази причина можете да направите и вечеря на свещи. Вкусно.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft