Когато видях да мачка печените картофи по този начин, реших че е луд, обаче като видях...
5 Октомври 2015
154146
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Кой би си помислил, че тайната на перфектните печени картофи ще включва варене и мачкане?
Джейми Оливър , че кой друг!
Той е тук, за да покаже изпитаната негова рецепта за вкусна гарнитура, която с нетърпение да поднесете на празнични вечери, примерно.
Обърнете внимание го пробвайте!
НУЖНО ВИ Е:
- 1,5 кг картофи, обелени
- морска сол
- прясно смлян черен пипер
- 1 глава чесън, разделена на скилидки
- червен винен оцет
- зехтин
- 1 връзка пресен розмарин, дафинов лист
Преди всичко, след като обелите картофите, ще ги поставите в подсолена вряла вода за около 10 минути. Изцеждате ги и ги поставяте в подходяща тавичка, която сте намазнили със зехтин, или масло, или мас.
Поръсват се с пипер и сол и се поставят във фурната на 190 градуса за 30 минути. След като съвсем леко почервенеят, се изваждат от фурната и се намачкват леко с пресата за пюре, но съвсем лекичко. Целта е само да се увеличи площта на самите картофи, които да могат да поемат по-добре от аромата на подправките, с които ще ги поръсите по ваш вкус. Можете да използвате розмарин и дафинов лист, ако ви харесват тези подправки, или други. Връщат се във фурната за около половин час, или докогато ви харесат.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари