Когато ги приготвям, правя двойна доза от соса - невероятен е! Без него кюфтенцата просто не...
20 Септември 2016
326896
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всяка домакиня прави кюфтета , като винаги добавя към мляното месо лук и хляб. Но се оказва, че ястието става невероятно вкусно с друг допълнителен компонент - сос. Сосчето прави кюфтетата меки и сочни, и им придава неустоим аромат!
Продукти:
600 гр.
телешко месо
2 глави лук
1 скилидка чесън
25 гр. хляб
100 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
3 с.л. доматено пюре
500 мл бульон
100 мл олио
галета , черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
- Добавете към мляното месо хляба, напоен с мляко, смления лук и нарязания на ситно чесън. Не забравяйте да добавите сол и черен пипер. Объркайте всичко хубаво.
- Оформете от получената смес кюфтета, оваляйте ги в галета. Изпържете на умерен огън до златисто-кафяво. Извадете ги.
- Ситно нарежете втората глава лук и го поставете в тигана. Запържете лука, докато омекне, за около 5 минути. След това добавете брашното. Пържете 1 минута.
- Добавете доматеното пюре. Оставете да къкри няколко минути. Изсипете вътре на тънка струя вода или бульон, като разбърквате непрекъснато. Уверете се, че сосът няма бучки. Сложете кюфтетата в соса, оставете да заври и намалете огъня. Покрийте тигана с капак. Оставете ястието да къкри 10 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари