Мойте Рецепти
Първо поставете водата в тенджера, добавете олиото и оставете сместа няколко минути, за да заври.
Добавете брашното и бакпулвера наведнъж и разбъркайте, докато се получи гъста смес, а след това оставете тестото да се охлади.
След като е добре охладено, добавете яйцата едно по едно и хубаво разбивайте след всяко, докато се поемат от тестото.
Намажете тавата с малко олио, поръсете с брашно и с малка чаена лъжичка направете купчинки от сместа. Печете ги при температура от около 225 градуса в продължение на 30 минути. Не отваряйте вратичката на фурната, докато се пекат!
След като приключите с печенето, оставете еклерите да изстинат и ги разрежете на половина по дължина.
В дълбок съд сложете брашното, захарта, ваниловата захар заедно с половината от млякото и разбъркайте цялата смес хубаво, за да няма бучки.
Прецедете сместа няколко пъти.
В друг съд на огъня поставете останалото мляко и вода, за да заврат. Прибавете предварително прецедената смес и ги оставете да се варят, докато кремът се сгъсти.
След това смесете разтопеното масло с вече охладения крем.
Напълнете еклерите с крема.
Залейте готовите еклери с много разтопен шоколад.