За любителите на шоколад и ядки. Сникърс торта : рецепта от стар тефтер.
Форма 21х32
Тесто за 1 торта:
- Яйца - 2 бр.
- Захар - 150 г
- Заквасена сметана - 200 г (може 1/2 кисело мляко)
- Какао - 3-4 с.л.
- Брашно - 160-180 гр.
- Сода - 1 ч.л.
- Ванилова захар
Трябва да изпечете такива 2 блата.
Фъстъчен слой:
- Варено кондензирано мляко - 1 кутия (370 г)
- Масло - 250гр
- Фъстъци - 150-200 гр
- Шоколадов крекер - 1 бр. (или мак 150 гр.)
- черен шоколад - 100 г (по желание)
Крем:
- Мляко - 350 мл
- Нишесте - 40 г (или ванилов пудинг)
- Захар - 100гр
- Масло - 200гр
- Ванилова захар
Приготвяне:
За тортата разбийте яйцата със захарта, ваниловата захар, добавете заквасената сметана (в която разтворете содата), какаото, брашното. Тестото се оказва като гъста заквасена сметана. Пече се при температура 180 градуса. 30 мин. Характеристики на такива 2 торти.
За фъстъчения слой разбийте маслото с кондензираното мляко, добавете натрошени бисквити, фъстъци и разтопен шоколад.
За крема добавете лъжица крем към разбитото масло.
Шоколадовата торта се намазва с половината крем, след това с фъстъчения блат и отново с крема. Покрийте с шоколадов блат. Отгоре се изсипва фондан и се украсява по желание.
Нека всичко успее!