Рулото от тиквички е най-доброто сезонно ястие. Процесът на готвене е много прост и достъпен за всички, така че не се колебайте да готвите! Руло от тиквички с плънка по ваш вкус - кайма, извара, моркови и т.н.
Съставки:
За рулото:
- тиквички - 2 бр.
- пшенично брашно - 2-3 супени лъжици.
- яйце - 4 бр.
- зелени подправки - на вкус
- сол, черен пипер - на вкус
За плънката
- моркови - 2-3 бр.
- твърдо сирене - 100 г
- майонеза - на вкус
- чесън (по желание)
Рецепта:
Измийте и настържете тиквичките.
В дълбока купа разбийте яйцата със сол и черен пипер, изсипете получената смес от тиквичната маса, добавете нарязани билки на вкус и разбъркайте старателно.
Добавете брашното към масата и разбъркайте всичко отново. Равномерно разпределете тестото от тиквички върху лист с хартия за печене и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути.
За пълнежа: сварете морковите и оставете да изстинат. Обелете, настържете морковите и кашкавала. Смесете с чесън и майонеза. Или пригответе пълнежа по ваш вкус (кайма + лук).
Поставете готовата смес в пергамент, разпределете пълнежа върху него (оставяйки малко свободно място в краищата) и увийте основата на тиквичките на руло.
Поставете в хладилника за няколко часа. И след това - нарежете рулото на парчета. Добър апетит!