Вкусът на пицата и макарони потопени в сочен сос от различен кашкавал - комбинира различни вкусове, но това, което получавате са любимите аромати на едно място.
Доматен сос, подправки, разтопено сирене и много въглехидрати от макарони, вероятно ще се съгласите, че звучи страхотно.
Е, как можете да направите тази рецепта?
- 2 супени лъжици масло (слънчогледово или зехтин по желание)
- 1 малък накълцан лук
- 2 супени лъжици брашно
- 2 чаши мляко
- 2 чаши настърган кашкавал
- 1 супена лъжица сушен риган
- 150g топено сирене
- 500ml доматен сос
- 1 опаковка макарони
Загрейте фурната до 180 градуса.
В една купа поставете макарони да се варят във вряла вода.
В купа загрейте маслото, добавете накълцаният лук и разбъркайте, докато не се запържи лука (приблизително 5 до 7 минути). Добавете брашното, разбъркайте, докато не получите компактна смес и след това бавно добавете млякото.
Разбърква се непрекъснато, докато не изчезнат бучките от брашното.
Добавете 1 ½ чаша кашкавал, риган и топеното сирене. Разбърква се, докато сиренето се разтопи напълно. Добавете доматеният сос и предварително сварените макарони.
Прехвърлете макарони със соса в една голяма тенджера или четири малки керамични чинии.
На всяка от тях добавете останалият кашкавал и ги поставете да се пекат във фурната, докато сиренето се разтопи и не получи златист загар