1. Заличаване на синини – трябват ви шепа листа на магданоз, които измивате и слагате в блендер. Кашичката се налага върху синината и се превързва с бинт.
2. Изкълчено – нарежете на ситно пресен магданоз – 30 грама. Разбъркайте в малка купичка само белтъка на прясно яйце. Смесете го с магданоза. От кашата се намазва върху парче марля и се налага на изкълченото. Закрепяте с бинт. Добре е да стоите с компреса поне 3 часа. Той облекчава болката и намалява отока.
3. За нормализиране на кръвна захар – нарязвате магданоз – 2 килограма. Смесвате го със сол – 5 грама. Накрая врибавяте и прясно мляко – 3 литра. Разбивате с миксер. Докато получите рядка каша със зелен цвят. Цялата каша трябва да се изконсумира за деня. На седмица изяждате 3 такива каши. Метода се прилага най-малко месец.
4. Тромбофлебит – тук се използва брашно от семената на магданоза. Семената се смилат в блендер, за да получите брашното. Трябва ви 500 грама брашно, което се смесва със същото количество мед. Всяка сутрин ( на гладно) се изяжда по кафяна лъжичка. След 10-тия ден започвате да консумирате по супена лъжица. Ядете по супена лъжица, докато сместа свърши.
5. Сърдечни заболявания – нарежете магданоз на ситно – 35 стръка (дръжки и листа). Залейте го с литър червено вино и приберете на хладно за 10 дена. Всяка сутрин, и вечер взимайте по супена лъжица ( на гладно).
6. Лунички – изцеждате пресен сок от магданоза и с него се намазват луничките два пъти на ден.