Когато ме мързи, винаги приготвям този десерт. Наполеон в чаша - просто ще си оближете пръстите! Изяжда се за 2 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато ме мързи, винаги приготвям този десерт. Наполеон в чаша - просто ще си оближете пръстите! Изяжда се за 2 минути
Когато ме мързи, винаги приготвям този десерт. Наполеон в чаша - просто ще си оближете пръстите!...
15391
Източник: За Жената
Когато ме мързи, винаги приготвям този десерт. Наполеон в чаша - просто ще си оближете пръстите! Изяжда се за 2 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки любител на сладкото не може да си представи живота без десерт. Човек обаче често го мързи да се занимава с подготовката.

Днес ще ви предложим рецепта за Наполеон в чаша , която лесно можете да приготвите директно в съда, в който ще си го хапнете сладко-сладко след това. Вижте необходимите продукти за този Мързелив Наполеон :

Мързелив Наполеон в чаша

Продукти:

  • 120 гр. масло
  • 180 гр. брашно
  • 1,5 с.л. захар
  • щипка сол
  • 300 мл прясно мляко
  • 60 гр. захар
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. брашно
  • 30 гр. масло

Приготвяне:

Приготвяне на трохите за сладкиша:

Изсипете брашното в дълбока купа.

Добавете сол и захар.

Студеното масло се настъргва на едро ренде.

Сместа се разбърква старателно до получаването на пясъчни трохи.

Пържене на трохите:

Получените трохи поставете в тиган.

Поставете тигана на котлона на умерен огън.

Пържете до златисто кафяво, като бъркате непрекъснато, за да не загори. Това ще отнеме около 8-10 минути.

Приготвяне на крема:

В тиган с незалепващо покритие се изсипва захарта и се добавят жълтъците.

Налива се млякото и всичко се разбива с бъркалка.

Добавете брашното и разбийте отново до гладкост.

Поставете тигана на котлона на умерен огън.

Варете крема, докато се сгъсти, около 6-10 минути.

Свалете от огъня и охладете крема.

крем наполеон

Снимка: Pinterest

Сглобяване на десерта:

Когато блатовете и кремът изстинат, започнете да сглобявате десерта.

Поставете по 2 супени лъжици маслени трохи в чаша.

След това добавете 2 с.л. яйчен крем.

Повторете слоевете, докато чашата се напълни.

Охладете десерта в хладилника за около час.

Наполеон в чаша

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft