Когато нямам грам време, правя тези Турски соленки с кисело мляко - излизат 2 тави невероятна вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато нямам грам време, правя тези Турски соленки с кисело мляко - излизат 2 тави невероятна вкусотия!
Когато нямам грам време, правя тези Турски соленки с кисело мляко - излизат 2 тави невероятна...
312153
Когато нямам грам време, правя тези Турски соленки с кисело мляко - излизат 2 тави невероятна вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези пухкави соленки се правят много лесно и просто и ще ви трябва малко време, за да направите тестото. Тестото не се чака да втаса, т.е направо се пристъпва към правене на самите солени питки . Може да ги напълните с кашкавал, той е основен пълнеж, който придава приятен нежен вкус.

След изпичане или при добавяне на кашкавала можете да добавите други съставки по ваш избор като: сушени меса, лютеница, кисели краставички и пр. Можете да ги направите по всяко време и са особено подходящи за тези, които са винаги заети. Ето какво ви трябва за тези Пухкави соленки с кисело мляко :

Пухкави соленки с кисело мляко

Продукти: 

2 яйца (от едното отделете един жълтък)

2 чаши кисело мляко

1 чаша олио

1 чаена лъжичка сол

2 пакетчета бакпулвер

5 чаши брашно (добавете го постепенно)

За плънката:

150 г сирене чедър (кашкавал)

сусам за поръсване

Като мярка се използва чаша от 200 ml.

Приготвяне: 

Омесете тестото от посочените продукти. Отделете само един жълтък от едното яйце и го поставете в купа настрана. Смесете белтъците с другото яйце и разбийте с бъркалка до пяна. В чаша от 200 мл претеглете два пъти кисело мляко, т.е.

400 мл.

тесто соленки

Добавете го към яйчената смес. Добавете 200 мл олио и 1 чаена лъжичка сол. След това добавете 2 пакетчета бакпулвер и разбъркайте добре всички съставки. Накрая започнете постепенно да добавяте брашното, като разбърквате с шпатула или тел.

меко тесто

Необходими са около 5 чаши брашно, но предвидете 50 г повече или по-малко, в зависимост от качеството на брашното, което използвате. Когато сместа вече не е лепкава, това е знак, че брашното е достатъчно. Сместа трябва да изглежда като по-малки бучки, които са разделени помежду си (като на снимката горе).

След това започнете да месите на ръка, докато оформите фино, меко и гладко тесто, което не да лепне. Прехвърлете тестото на равна повърхност и веднага оформете 16 топки с приблизително еднакъв размер. Всяка топка се разтегля отделно с пръсти в кръг.

соленки с кашкавал

Поставете правоъгълно парче сирене чедър или друго по ваш избор в средата на тестото. Веднага започнете да затваряте питките в елипсовидна форма, а отгоре ги „залепете“ с пръсти като венец.

погачки с кисело мляко

Готовото тесто наредете върху тава, застлана с хартия за печене, и ги намажете с жълтъка, който първоначално отделихте от едното яйце. Поръсете соленките със сусам и ги поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

соленки с кисело мляко

Печете, докато потъмнеят и леко се надуят. Имат феноменален вкус. 

соленки с кашкавал

погачки с кашкавал

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft