Когато нямам грам време, смесвам чаша кисело мляко с чаша захар и пека Чудо-пирог за нула време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Когато нямам грам време, смесвам чаша кисело мляко с чаша захар и пека Чудо-пирог за нула време:
224676
Снимков материал: pixabay.com
Когато нямам грам време, смесвам чаша кисело мляко с чаша захар и пека Чудо-пирог за нула време:

Бърз и сочен сладкиш – това е един много вкусен и лесен десерт, който можете да приготвите, когато пожелаете, дори когато нямате много време. Приготвянето ще ви отнеме само минута, за да смесите всички съставки, а след това остава само да го изпечете. Ако сте от жените, които винаги бързат, то тази рецепта определено е за вас! Извадете киселото мляко, захарта и брашното, и започвайте!

парче сладкиш

Чудо-пирог за нула време

Продукти: 

  • 150 г гъсто кисело мляко/заквасена сметана
  • 150 г захар
  • 1 щипка сол
  • 100 мл слънчогледово олио (неутрално олио)
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 3 големи яйца
  • 200 г брашно
  • 8 г.
бакпулвер
  • 300 г замразени горски плодове (смес от горски плодове, боровинки, ягоди, къпини, малини, касис, череши...)
  • пудра захар
  • Приготвяне: 

    Сложете 150 г гъсто кисело мляко (може и заквасена сметана) в дълбока купа и добавете 150 г захар, 100 мл олио, 1 щипка сол, 1 малка чаена лъжичка ванилов екстракт и 3 големи яйца, които предварително са били поставени на стайна температура.

    захар и кисело мляко

    Накрая в купата се добавя пресятото брашно (200 гр.), смесено с 8 гр. бакпулвер. Точно една минута е достатъчна, за да разбиете цялата тази смес с електрически миксер.

    брашно в цедка

    тесто с миксер

    В края на тази минута ще имате фина, компактна и гладка смес без бучки. Пригответе форма за кекс с размер 26 см. Намажете добре дъното и стените на ръба с масло, след това я поръсете с малко брашно (изтръскайте излишното).

    форма с брашно

    Изсипете готовата смес във формата и разпределете равномерно. Сплескайте и разклатете малко. Отгоре се поръсват различни горски плодове - замразени (разбира се, може и пресни, когато е сезонът на плодовете).

    тесто във формата

    тесто с плодове

    Не е нужно да натискате плода отгоре, а само внимателно да го разстелете. Изпечете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

    сладкиш с плодове

    Извадете изпечения сладкиш върху решетка и го оставете леко да се охлади, след което отстранете гъвкавия ринг.

    сладкиш във форма

    Отгоре го поръсете с пудра захар, нарежете го на парчета по ваш вкус и сервирайте.

    сладкиш с пудра захар

    парче плодов сладкиш

    Да ви е сладко?

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft