Можете да говорите за ползите от пилешкото месо много дълго време. Филето е особено ценно - диетично и богато на протеини, подхожда на всеки вкус. Има много различни рецепти: от най-прости пилешки салати до оригиналното пилешко суфле . И любителите на пържени сочни гърди определено ще харесат тази опция.
Пилешките рулца с кашкавал и са толкова привлекателни, че моментално изчезват от масата. Нежното филе в сос е особено вкусно, когато е горещо. Ако предпочитате по-пикантни ястия, опитайте да добавите чесън или любимите си подправки, това определено ще добави привкус
Съставките
Пилешки гърди 250 g
кашкавал 100-150 g
Пилешки бульон 250 мл
Заквасена сметана 2 с.л.
Пшенично брашно 1 супена лъжица
масло 20 g
Слънчогледово масло 2 с.л.
подправки
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Пилешкото филе нарежете на 3-4 части и начукайте от двете странис фолио, сол и черен пипер
Измийте и нарежете подправките, нарежете кашкавала на филийки. Поръсете пилешкото със зеленина и разпределете кашаквала като на снимката. Завийте ролките и фиксираме с клечки за зъби.
Запържете рулцата в загрят тиган със слънчогледово олио и масло от всички страни. Изсипете бульона и оставете да къкри 15-20 минути след като заври.
Отделете 4-6 с.л. бульон, оставете да се охлади и смесете с брашното. Добавете получената смес и заквасена сметана в тигана и като разбърквате, продължете да готвите, докато сосът се сгъсти. Добавете сол и черен пипер на вкус
Пилешките рулца са просто, но забележимо ястие. Те могат да се сервират като предястие или като основно ястие . Рулцата вървят добре с различни гарнитури и са подходящи за обилна вечеря.