Как пилешкото месо да бъде по-сочно и меко, как пържените картофи да има по-добър вкус, как да избегнете пръскането на олио от тигана?
Ако ежедневно готвите, тези 11 съвета определено ще улеснят живота Ви и ще направят всяка рецепта по-вкусна.
1. Супата ще бъде по-вкусна, ако сложите 2-3 вида месо и повече зеленчуци. Не се дръжте към строгите предписания.
2. Пържените картофи ще бъдат по-вкусни, ако добавите едно стъбло розмарин в тигана, в който се пържат.
3. Необелените картофи на фурна-бързо ще омекнат, ако преди това престоят 10-ина минути в гореща вода.
4. Когато при пърженето на храни олиото започне да пръска, в тигана сложете коричка хляб или малко сол.
5. Спанакът ще запази естествения си цвят, ако в преварена вода сложите малко сол и после пуснете спанака.
6. Картофите по време на варенето няма да се спукат, ако веднага след завирането на водата поставите малко сол.
7. Шницелите ще бъдат по-сочни и апетитни, ако на месото се сложи един малък ситно настърган картофи, остави се да престои, след това се изпържат.
8. Пилешкото месо ще бъде бяло, сочно и меко, ако се намаже с лимонов сок, преди да се изпържи.
9. За да не залепне за чинията топлия сладкиш, преди да го поставите на нея, напръскайте с пудра захар.
10.
11. При пърженето на риба олиото няма да пръска, ако в него сложите малко сол или брашно.