Ето рецептата, която ме вдъхнови! Приготвянето на тиквички за зимата с аромат и вкус, напомнящ на гъби, ме привлече толкова много, че никога не се уморявам да го правя в няколко пъти по-големи количества. В резултат на това, когато настъпи студено време, вече нямаме резерви.
Тиквичките, приготвени по тази рецепта, имат плътна текстура.
Това е чудесно допълнение към вечерята в прохладните есенни дни.
Съединение:
- Тиквички: 1,5 кг
- Сол: 1 с.л.
- Захар: 1 с.л.
- Растително масло: 75 мл
- Оцет 9%: 50 мл
- Копър: една връзка
- Чесън: 50 г
- Смлян черен пипер: 1 ч.л
Инструкции за готвене:
Обелвам тиквичките, отстранявам семките и ги нарязвам на кубчета. След това го прехвърлям в голям съд и добавям наситнения чесън.
Добавям наситнен копър. След това добавям оцет и растително масло.
Добавете захарта, солта и черния пипер. Смесете всички съставки.
Оставям в сместа да киснат тиквичките 3-4 часа.
След това прехвърлям маринованите тиквички в стерилни буркани.
Приготвям голяма тава, на дъното й слагам кърпа и в нея нареждам буркани, предварително напълнени с гореща вода.
Слагам тигана на огъня, чакам водата да заври. Стерилизирам бурканите за 20 минути.
Горещите буркани затварям, обръщам и завивам с топло одеяло до пълното им охлаждане. Прави четири буркана по 700 грама.
Опитайте и се насладете, приятели!
Ако решите да опитате моята рецепта, пишете за вашите впечатления. И не забравяйте да споделите любимите си рецепти с тиквички! Ще се радвам да видя вашите отзиви