Когато разбрах, веднага престанах да изхвърлям черупките от яйцата - невероятно, те промениха живота ми!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Когато разбрах, веднага престанах да изхвърлям черупките от яйцата - невероятно, те промениха живота ми!
314580
Снимков материал: pixabay.com
Когато разбрах, веднага престанах да изхвърлям черупките от яйцата - невероятно, те промениха живота ми!

Яйчената черупка до 90% се състои от високо ниво на калций и фосфор в съединение с калий, желязо, магнезий и силиций. Калцият, който ние консумираме заедно с черупката, много лесно се абсорбира от тялото - в пъти по-добре от специалните добавки!

Полезните свойства на черупката са известни още от древни времена, когато в много знахарски рецепти присъствал богатият на калций прах от яйчени черупки.

Изследвания на учени от САЩ, Канада и Унгария са доказали - черупката по своя състав забележително наподобява този на човешките зъби и кости. Редовната употреба на яйчни черупки на прах ще ви помогне да предотвратите появата на остеопороза и да забрави за заболяванията, причинени от недостиг на калций.

Както знаем, калцият помага на тялото да произвежда нови клетки от костен мозък - това е изключително важно за нашето здраве!

Прахът от яйчени черупки:

  • нормализира на кръвно налягане;
  • намалява нивата на вредния холестерол;
  • предотвратява появата на остеопороза;
  • навременно лекува киселините в стомаха;
  • използва се за профилактика на рахит и анемия при деца - всичко се дължи на съдържанието на желязо в черупката на яйцето;
  • премахва радионуклиди от тялото;
  • използва се за лечение на алергия;
  • нормализира обмяната на веществата и намалява естественото тегло;
  • връща красотата на косата и ноктите;
  • лекува успешно акне - черупката съдържа цинк, който оказва благоприятен ефект върху кожата;
  • лекува хронични заболявания на вътрешните органи.

яйчен прах

КАК СЕ ПРИГОТВЯ:

  1. Използвайте винаги пресни сурови черупки от яйца. Изпразнете съдържанието на черупката на яйцето и я изплакнете добре. След това варете в продължение на 5 минути.
  2. Изсушете черупките - след 5-6 часа ще бъдат готови за употреба.
  3. Отделете тънката ципа от вътрешната страна на черупката, след което пригответе праха, като счукате черупките в хаванче възможно най-ситно.
  4. Съхранявайте праха на яйчната черупка на сухо и тъмно място в плътно затворен контейнер.

Може да използвате черупките и на сварени яйца за получаване на прах, но се смята, че те са по-малко ефективни от черупката на сурови яйца. Без значение е какво е яйцето - бяло или кафяво.

За яйчения прах се използват кокоши и пъдпъдъчи яйца.

Гъши и патешки не се препоръчват за употреба - върху черупката им често се откриват причинителите на салмонелоза и други инфекции.
яйчени черупки

На децата от години се препоръчва да вземат щипка прах от яйчени черупки дневно за подобряване на растежа и предотвратяване на недостига на калций. Постепенно дозата може да бъде увеличена - към 7-годишна възраст на детето може да се предлага 0.5 ч.л. яйчени черупки на ден.

За деца и възрастни над 14-годишна възраст са достатъчни 1-2 супени лъжици прах на ден, за да получат дневната си доза калций. Много полезна е смес от лимонов сок и яйчена черупка на прах - облекчава симптомите на диатеза и алергии при деца и възрастни.

Яйченият прах е изключително добър начин да се отървете от проблеми с щитовидната жлеза, да лекувате гастрит и да пречистите кръвта си!

Побързайте, изключително е лесно, а ползите ще забележите сами след съвсем кратко време!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft