Когато я поднесох, гостите ахнаха! Ефирна, нежна, разтапяща на вкус - това е моята салата...
17 Септември 2016
1636301
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Може би се интересувате, защо тази салата е наречена така. Просто е. Ако я приготвите в съответствие с нашата рецепта, тя ще прилича на бяла булченска рокля - също толкова ефирна и въздушна.
Много е деликатна на вкус, в нея няма люти подправки или черен пипер. Като цяло, не пропускайте да опитате!
Продукти:
300 гр. пушено пилешко филе
4 яйца
4 топени сиренца
2 сварени картофа
лук на вкус
майонеза на вкус
Приготвяне:
- Нарежете пилето на малки парченца. Можете да замените пушеното с варено пилешко филе.
- Настържете картофите на едро ренде, а сиренето, жълтъците и белтъците - на ситно.
- За да стане нежна салатата, лукът трябва да се маринова. Нарежете го ситно. Залейте с гореща вода и 1 супена лъжица ябълков оцет.
- Подредете салатата на слоеве, като рисувате между тях с майонезата решетка.
- Първо сложете пилето. Следва лукът.
- Над него поставете картофите, не забравяйте да намажете с майонеза.
- Следват настърганите жълтъци и крема сирене.
- Най-горният слой е от настърган яйчен белтък.
Подобно на повечето салати, които се редят на слоеве, тази също става по-вкусна на втория ден, когато вкусът е по-наситен. Поради това е по-добре да я подготвите предварително. Дръжте вкусотията в хладилника - но за не повече от 5 дни, ала повярвайте, семейството ви ще я излапа доста преди това!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари