Кодрит Кадир - изкушаващ крем карамел и сочно напоен блат в безкомпромисно добра комбинация

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Кодрит Кадир - изкушаващ крем карамел и сочно напоен блат в безкомпромисно добра комбинация
Кодрит Кадир - изкушаващ крем карамел и сочно напоен блат в безкомпромисно добра комбинация
admin
Добавена от: admin
29433
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Кодрит Кадир - изкушаващ крем карамел и сочно напоен блат в безкомпромисно добра комбинация Десерти
Кодрит Кадир - изкушаващ крем карамел и сочно напоен блат в безкомпромисно добра комбинация
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Крем карамел:
1/3 чаша захар за карамела
6 яйца
1/2 шушулка ванилия
750-800 мл прясно мляко с масленост над 3%
1 чаена чаша захар
За кафявата основа:
1 яйце
1/2 чаша захар
1/2 чаша прясно мляко
1/2 чаена чаша олио
1 чаша брашно
1 малка лъжица бакпулвер
2 супени лъжици какао
По желание - 1 малка лъжица разтворимо кафе - оригиналната рецепта е без кафе

За крем карамела: 
1. Захарта за карамела се поставя във формата за кекс и се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса да се разтопи. 

2. В купа се слагат ванилията, яйцата и захарта, и сместа се разбива с тел, колкото да се съединят съставките (не трябва да се бие много, за да не влиза въздух в сместа). 
3. Добавя се млякото и се разбърква, за да се съедини.

За блата: 
1. В купа се поставят яйцата и захарта, и се разбиват хубаво като за торта. 
2. Добавят се млякото и олиото, и всичко се разбърква. 
3. В сместа с яйцата се добавят сухите съставки (брашното, бакпулверът, какаото и по желание - нескафето). Всичко се разбърква до хомогенизиране.

Подреждане на сладкиша:
1. Върху карамелизираната във формата захар се поставя сместа с яйцата и млякото. 
2. Върху нея се излива кафявата смес за тестото. 
3. Сладкишът се поставя да се пече на водна баня (формата за кекс се поставя в тавичка, която се пълни с вода до половината). Фурната трябва да бъде предварително загрята на 180 градуса. 
4. Сладкишът се пече 1 час. 
5. Оставя се да се охлади напълно. 
6. Преди да се преобърне в чиния, трябва да се потопи за кратко във вряща вода, за да може карамелът да се освободи.

кодрит кадир

Забележка:
Мерителната чаша е 200 мл. 

Шушулката ванилия може да се замени с 2-3 пакетчета ванилова захар или течна ванилия.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft