Вярваме, че никога не сте се замисляли на тази тема... "зелева салата", каква толкова философия има тук? Нарязваш, подправяш и готово - зелева салата!
Но ако искате да ядете наистина вкусна зелева салата с интензивен и уникален вкус, много важно е как и в какъв ред я подправяте.
Ако досега не сте се сещали за подобно нещо, спрете и помислете дали първо да добавите олио или оцет към зелевата салата. И да, редът променя всичко.
Ако объркате реда, рискувате да загубите всички витамини и вкусове на здравословното зеле. Поне така твърди Небойша Стаменович, по-известен като "Неша Травка" в социалните мрежи.
„На първо място е олиото, разбира се, защото то ще затвори порите, където се реже зелето, за да не „изтекат“ витамините под формата на сок, който изхвърляме. „Ако поставим оцета на първо място, няма да постигнем същия ефект“, твърди той.
Иначе зелето е здравословна храна, която е любима на мнозина, както и салатата от него. А Неша Травка превръща обикновените ястия във вълшебство, затова тази негова салата е нещо специално. Ето какво използва за салатата:
- нарязано зеле
- малко тръстикова захар
- сол
- куркума
- черен пипер
- зехтин, после намачква
- горчица
- горчица със синапено семе и накрая:
- оцет
И разбира се всичко се намачква добре на ръка, за да омекне зелето.
Вижте как го прави във видеото ТУК :