Брашното се пресява.
Яйцата се разбиват, като предварително се отделя жълтъка на едно яйце.
Маята се разбърква с малко мляко, 1 лъжичка захар и брашно, оставя се да шупне след което се слага при брашното.
Прибавят се останалото мляко, захар, щипка сол, разтопеното масло, настърганата кора на един лимон и разбитите яйца.
Меси се меко тесто и се оставя да втаса поне 3-4 часа, като през това време се премесва няколко пъти.
Тестото се разделя на три части.
Всяка част се удължава и се слагат парченца начупен шоколад. Отделните части се усукват за да може шоколада да остане във вътрешноста.
Оплитат се 3 те части и плитката се увива в тава предварително намазнена.
Оставя се да втаса и тестото да изпълни тавата.
Отгоре козунака се намазва с отделения жълтък, разбит с малко олио и се поръсва с захар.
Пече се на 200 градуса, в предварително загрята фурна.
Козунак с шоколад
22 Декември 2011
23027
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари