Козунаци във формата на яйца-Рецепта-изненада за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Козунаци във формата на яйца-Рецепта-изненада за Великден
Козунаци във формата на яйца-Рецепта-изненада за Великден
319
Козунаци във формата на яйца-Рецепта-изненада за Великден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Великден ни носи не само богата трапеза и шарени яйца, но и възможност за креативност в кухнята. Ако сте от тези, които обичат да подправят всеки празник с нещо специално - тази рецепта за сладки великденски яйца ще бъде истинска изненада на вашата трапеза!

Това са козунаци във формата на яйце , които изглеждат като от приказките и са още по-добри на вкус.

Открихме най-добрата рецепта в Instagram профила на Slađana Sovilj, а независимо дали ще ги направите за гости или като сладка изненада за децата за Великден , тези козуначени яйца ще добавят допълнителна магия към празничната атмосфера. Ето как да направите сладки великденски "козунаци-яйца" !

Използвала съм различни техники за боядисване на великденски яйца, а сега реших да споделя с вас нещо съвсем различно, но в духа на най-големия християнски празник. Сладките великденски яйца ще украсят вашата маса и със сигурност ще бъдат най-любимото лакомство на всички членове на семейството. Ще се насладите на приготвянето, защото всичко е толкова лесно и бързо, а и можете да си поиграете с цветовете... Спрях се на розово, защото бях в такова настроение, написа Сладжа във видеото си.

  • 250 гр. масло
  • 250 гр. захар
  • 3 яйца
  • 300 гр. брашно
  • бакпулвер
  • 170 мл прясно мляко

Разбийте маслото и захарта на пяна с миксер и добавете яйцата. Когато сместа стане еднородна, добавете половината от общото количество брашно с бакпулвера. В разбитата сметана добавете млякото и накрая останалото брашно.
Печете на 160 градуса за 40 минути. (Аз пекох на по-ниска температура, за да остане светъл на цвят блатът)
След като изстине блатът се смила на ситно с миксер. Добавете ванилов крем.

 
  • 50 г масло на стайна температура
  • 150 г пудра захар
  • Екстракт от ванилия (две супени лъжици)
  • малко мляко
Разбийте маслото и пудрата захар, докато станат на пяна, след което добавете екстракта от ванилия. След като всичко се смеси, добавете малко мляко (започнете с една супена лъжица). Добавянето на мляко зависи от това колко гъст крем искате да стане (аз слагам 2 с.л. прясно мляко). След като смесите всичко, към този крем добавете натрошената бисквитена смес.
Оформете топчета около 40 гр., след което с лъжица (използвайте я като форма) оформете яйцевиден конус. Охладете ги поне за 2 часа.
Преди да изстинат ги напръскайте, за да имат яйцата лунички.
Глазура:
200 г бял шоколад + 3 супени лъжици олио
Разтопете белия шоколад и олиото в микровълновата. Белият шоколад се оцветява много трудно, затова препоръчвам бои, които съдържат масло. Ако използвате обикновени бои, трябва да ги разтворите в малко вода.

Лунички:
Смесете 1 чаена лъжичка какао с две чаени чаши топла вода
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft