В топлото мляко разтворете маята заедно с 1 чаена лъжичка захар и я оставете да втасва.
Поставете брашното в по-дълбок съд и в средата направете дупка. В дупката счупете яйцата и изсипете също млякото с шупналата мая. Смесете хубаво. Добавете меда и ваниловата захар, и омесете тесто, като постепенно добавяте от брашното. Тестото прехвърлете в купа, покрийте с кърпа и го оставете леко да втаса около 30 минути.
Бадемите сложете за кратко във вряща вода и след това обелете люспата им. Оставете ги да изсъхнат и ги запечете в тиган на котлона, така че да пуснат аромата си.
Разтопете шоколада на водна баня, добавете меда, какаото и разбъркайте. Накрая добавете и бадемите.
Разделете тестото на три части. Всяка част с точилка разточете във формата на правоъгълник.
Разпределете от плънката върху всяка част от тестото в единия край и навийте на рула. Прищипете добре краищата на рулата, за да не излезе плънката.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре поставете парчета масло и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути, т.е. докато получат красив златисто-кафяв цвят.
Преди да ги поднесете, поръсете с пудра захар и нарежете на парчета.