Козуначена крем пита с карамел
7 Май 2013
29217
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Една чаена чаша захар се карамелизира в дълбока тавичка (или дъното на електрическа тенджера). Отгоре се подрежда нарязаният на дебели филии козунак (около два пръста дебелина), с които плътно се покрива тавичката. Заливката се прави от 1 литър прясно мляко, 6 яйца, ванилия, кора от лимон, захар на вкус. С приготвения крем се залива козунакът и крем питата се пече в предварително загрята фурна. При поднасяне се обръща върху тортена чиния и по желание се доукрасява с течен карамел, шоколад, ядки и пр.
Идея: върху карамелизираната захар може да подредите плодове от компот, преди да наредите козуначените парчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари