Кои подправки с какви продукти да съчетаем

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кои подправки с какви продукти да съчетаем
13530

Карамфилът се използва при приготвянето на сладки ястия, супа и компоти. Добра комбинация се получава, като го добавим в тесто и маринати.

Джинджифилът трябва да се слага в сладките , много добре подобрява вкуса на супи като боб-чорба и картофената. Приляга чудесно на всички оризови и зеленчукови ястия.


Канелата се използва за приготвянето на плодови ястия – сладкиши, торти и десерти. Аромата подобрява настроението и действа ободряващо. Най-добре се съчетава с ябълки. Отлична добавка и за салати от моркови, зеле, царевица и краставици.

Кориандърът е подходящ за хората, които не трябва да ядат пикантни храни, тъй като той не загрява, а охлажда. Смлян или на зърна той е полезна и приятна добавка към салатите и супите. Използва се и при сладките ястия, а е и добро лекарствено средство при нервно-психични заболявания.

Кимион се добавя към млечните продукти и зеленчуковите ястия . Много приятно се съчетава с кориандър. Антимикробните му функции го правят подходящ за консервиране на продукти. Подходящ е за приготвяне на чай и успокоява стомаха при преяждане.

Куркумата се прибавя към топлите ястия и сосове . Използва се и за оцветяване и аромат на оризови ястия. Свеж и леко пикантен аромат придава на зеленчуците и супите. Много добър антибиотик. При използване имайте предвид, че петната от куркума не се изпират.

Индийското орехче е подходящо за п риготвяне на пудинг , сладкиши, ястия с печени ябълки и сладко. Чудесно се съчетава с тиква, ряпа, картофи и мляко. Подобрява вкуса на доматения сос. Употребата му в големи количества е опасна и може да доведе до сърдечни заболявания.

Копърът е подходящ за най-разнообразни ястия . Ароматът му подобрява зеленчукови супи, салати, гарнитури. Употребява се и при сладкиши и сладка. Чудесен е за приготвяне на чай. Много полезен при газове в стомаха, затова е добро съчетание с продукти като боб и зеле, които имат свойството да образуват газове.

Чили можем да използваме, когато приготвяме зеленчукови ястия – ориз, картофено пюре и бобови специалитети. Препоръчително е използването му в съчетание с кориандър, куркума или кардамон, тъй като чилито придава пикантност, а те аромат. При употребата му трябва да внимаваме да не попада в очите или лигавицата, защото има опасност от изгаряне.

Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft