Този омлет Капрезе разбива с вкус, идеален е
Предлагаме ви рецептата за омлет Капрезе, който е много по-различен от обикновения, с който сме свикнали. Различен и апетитен е, а и става много красив като се сервира.
Бърз, лесен и уникално вкусен става този омлет Капрезе
Трябват ни осем яйца, три домата, 250 грама моцарела, 150 грама настърган пармезан, босилек, зехтин, черен пипер, сол на вкус.
Първо е необходимо да си нарежем на кубчета доматите, а после да ги оставим да се отцедят за около десетина минутки. Моцарелата си я нарязваме на по-дебели резени и също я оставяме да се отцеди, заедно с доматките.
После си овкусяваме доматите с малко зехтин, няколко листенца пресен босилек и сол на вкус. Яйцата си ги разбиваме и прибавяме към тях настъргания вече пармезан. Поръсваме всичко това със ситно нарязан босилек, черен пипер и пак сол на вкус.
След това загряваме зехтин в едно тиганче и слагаме в него яйцата. Готвим ги и от двете страни. След като видим, че омлетът ни вече е станал златисто кафяв на цвят и от двете му страни, го напълваме с вкусните домати и моцарелата.
Става нещо фантастично вкусно, а и може да го сервирате даже като предястие на гостите си. Със сигурност ще го харесат, а пък на вас няма да ви отнеме никакво време, нито излишни усилия, за да се справите.
Този омлет става много вкусен, а също така и красив на вид, и представителен. Досега поне няма човек, който да го е опитал и да не го е харесал много.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!