Кой какво прави и все мъкне ябълки у нас, видях се в чудо какво да ги правя, но майка ми даде страхотна идея (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кой какво прави и все мъкне ябълки у нас, видях се в чудо какво да ги правя, но майка ми даде страхотна идея (снимки)
Кой какво прави и все мъкне ябълки у нас, видях се в чудо какво да ги правя, но майка ми даде...
16288
Кой какво прави и все мъкне ябълки у нас, видях се в чудо какво да ги правя, но майка ми даде страхотна идея (снимки)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Искаме да споделим с вас рецепта за много вкусен и оригинален сладкиш. Вашите гости ще бъдат изненадани как сте успели да приготвите такъв шедьовър.

Перфектната комбинация от въздушно тесто и лек крем ще ги подлуди.

Съставки:
Яйца – 2 броя
Захар- 1,5 чаша
Прясно мляко – 2,5 чаши
Зехтин – 2 супени лъжици
Вода – 2 чаши
Пшенично брашно – 1 чаша
Екстракт от ванилия – 1 ч.л.
Бакпулвер – 0,5 супена лъжица
Ябълки – 5 броя
Жълтъци – 2 броя
Ванилия – 10 грама
Сладкарска сметана – 100 грама
Царевично нишесте – 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

За да направите тестото, разбийте 2 яйца в дълбока купа с 1 чаша захар. Добавете 0,5 чаша мляко, маслото, водата и брашното, размесете всичко добре. Брашното може и да е малко повече, ориентирайте се по консистенцията на тестото.

Накрая добавете ванилов екстракт и бакпулвер. Разбъркайте добре всички съставки до получаването на хомогенна маса. Измийте ябълките и ги почистете. Без да режете ябълките, отстранете семките от тях. Трябва да се образуват дълбоки дупки в центъра на всяка ябълка. Кръглата форма за печене покрийте с пергаментова хартия. Равномерно разпределете ябълките по формата.
Изсипете тестото в тавичката и го изпратете в предварително загрята фурна от 180 градуса за 40 минути.

За да направите крема, разбъркайте в тенджера 2 чаши мляко, сметана и ванилова захар. Поставете тенджерата на бавен огън.

Когато сместа започне да ври, добавете 3 супени лъжици захар, 2 жълтъка и нишестето. Леко разбъркайте всички съставки, без да махате тенджерата от огъня, докато не се образува хомогенна маса без бучки. Когато кремът леко се охлади, напълнете с него дупките в ябълките.


Поздравления, идеалният ябълков сладкиш с крем е готов! Украсете го на вкус преди сервиране, като можете да използвате любимите си плодове и ядки.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft