Искаме да споделим с вас рецепта за много вкусен и оригинален сладкиш. Вашите гости ще бъдат изненадани как сте успели да приготвите такъв шедьовър.
Съставки:
Яйца – 2 броя
Захар- 1,5 чаша
Прясно мляко – 2,5 чаши
Зехтин – 2 супени лъжици
Вода – 2 чаши
Пшенично брашно – 1 чаша
Екстракт от ванилия – 1 ч.л.
Бакпулвер – 0,5 супена лъжица
Ябълки – 5 броя
Жълтъци – 2 броя
Ванилия – 10 грама
Сладкарска сметана – 100 грама
Царевично нишесте – 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
За да направите тестото, разбийте 2 яйца в дълбока купа с 1 чаша захар. Добавете 0,5 чаша мляко, маслото, водата и брашното, размесете всичко добре. Брашното може и да е малко повече, ориентирайте се по консистенцията на тестото.
Накрая добавете ванилов екстракт и бакпулвер. Разбъркайте добре всички съставки до получаването на хомогенна маса. Измийте ябълките и ги почистете. Без да режете ябълките, отстранете семките от тях. Трябва да се образуват дълбоки дупки в центъра на всяка ябълка. Кръглата форма за печене покрийте с пергаментова хартия. Равномерно разпределете ябълките по формата.
Изсипете тестото в тавичката и го изпратете в предварително загрята фурна от 180 градуса за 40 минути.
За да направите крема, разбъркайте в тенджера 2 чаши мляко, сметана и ванилова захар. Поставете тенджерата на бавен огън.
Когато сместа започне да ври, добавете 3 супени лъжици захар, 2 жълтъка и нишестето. Леко разбъркайте всички съставки, без да махате тенджерата от огъня, докато не се образува хомогенна маса без бучки. Когато кремът леко се охлади, напълнете с него дупките в ябълките.
Поздравления, идеалният ябълков сладкиш с крем е готов! Украсете го на вкус преди сервиране, като можете да използвате любимите си плодове и ядки.