Кой не обича супа топчета и кой не е чувал за нея? Но много младички домакини определено се плашат от нея и не знаят как да си направят. Днес сме подготвили точно тази статия за тях.
Ястието се приготвя доста просто. Кюфтетата могат да бъдат направени от всякаква кайма. Избрахме свинската, тъй като се готви най-бързо.
Съставки
яйце 1
кисело мляко 4 супени лъжици
Картофи 4бр.
Ориз 50 g
Кайма 200 g
Лук 1 глава
морков 1бр.
чушка 1 бр.
Пшенично брашно 3 супени лъжици
Слънчогледово олио 2 с.л.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
Нарязваме на ситно обеления лук и чушките. Нарежете на дребно моркова. След това задушете зеленчуците в слънчогледово олио на слаб огън. Процесът ще отнеме около 7 минути.
Обелете и нарежете картофите на малки кубчета. След това кипнете водата в тенджера 3 литра.. Когато водата заври добавете картофите. Сварете супата на слаб огън за 10 минути. Отделете белтъка от жълтъка. Добавете белтъка към каймата. Добавете също сол и подправки на вкус. Разбъркване.
Намокрете малки кюфтета с мокри ръце. Оваляйте ги в брашно. След това изпратете кюфтета във врелия бульон. И след това изсипете ориза в супата.
За застройката смесете киселото мляко и жълтъка. Разбъркайте добре сместа. След това вземете малко от супата и сложете в застройката, разбъркайте.
След това изсипете в супата. Тази стъпка е важна, в противен случай жълтъкът може да се пресече. След това гответе супата още 5 минути. Освен това осолете ястието по желание.
Сервирайте супичката за обяд с прясно изпечен хляб . Приятен апетит!