Кой ти ситни картофи за мусаката по 1 час, като е толкова лесно! Светът полудя по новата мързелива мусака:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кой ти ситни картофи за мусаката по 1 час, като е толкова лесно! Светът полудя по новата мързелива мусака:
Кой ти ситни картофи за мусаката по 1 час, като е толкова лесно! Светът полудя по новата...
39604
Кой ти ситни картофи за мусаката по 1 час, като е толкова лесно! Светът полудя по новата мързелива мусака:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате мусака, но ненавиждате да режете картофите на ситно с часове, днес имаме за вас идеалната бърза мусака , която ще ви накара да преосмислите това любимо ястие от картофи и кайма ! Най-хубавото е, че за мързеливата мусака , която ви представяме днес, може да използвате остатъците от картофено пюре, което сте поднесли към снощната или онзиденшната вечеря - така хем няма да хвърляте храна, хем ще имате на трапезата вкусна и ароматна готвена гозба . Без повече предисловия, ето рецептата за новата мързелива мусака , която стана любима на всички в мрежата:

Мързелива мусака с картофено пюре

Продукти:

1 кг картофи

400 гр.

говеждо месо 

1 глава лук

2 с.л. заквасена сметана

25 гр. масло

сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

мързелива мусака

Приготвяне:

Смелете месото на кайма (или използвайте готова). Обелете лука и нарежете на ситно.

Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода.

Запържете лука в малко мазнина, добавете каймата, като хубаво я намачкате, за да стане на трохи. Овкусете със сол и черен пипер, а по желание може да добавите и други подправки. Ако ви се струва прекалено сухо, добавете мъничко вода.

Излейте водата от картофите и добавете маслото, след което намачкайте на пюре.

Сложете в тава за печене хартия за печене и намажете с малко олио или масло.

На дъното сложете слой от пюрето.

След това изсипете овкусената кайма и заравнете хубаво.

Отгоре изсипете останалото пюре и загладете хубаво с дървена лъжица.

Намажете горния пласт със сметана, за да се получите вкусна коричка.

Сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Не му трябва много - около 20-30 минути са достатъчни.

По желание може да поръсите с настърган кашкавал към края на печенето.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft