Яйчен жълтък - един от най-популярните компоненти на естествената козметика. Съвършено подхранва и овлажнява кожата. Прилагайки маски с жълтък за лицето, трябва да помислите за вида на кожата си. Ако кожата е суха, подходящи са компоненти като течна и заквасена сметана. За мазна кожа трябва да добавите малко овесени ядки или кисело мляко към маската.
Маски от яйчен жълтък
СЪСТАВКИ:
ПРИГОТВЯНЕ:
- Счупете яйцето и отделете жълтъка от белтъка.
- Смесете съставките в малка купа, така че медът да е напълно разтворен в жълтъка.
Нанесете маската върху почистеното и овлажнено лице. Оставете да действа за 15 минути, след това измийте с хладка вода. Препоръчва се да се приложи овлажнител след маската.
Маска от яйчен жълтък и зехтин
СЪСТАВКИ:
ПРИГОТВЯНЕ:
- Отделете жълтъка от белтъка.
- Смесете всички съставки в малък съд. Опитайте се да разтворите напълно меда.
Нанесете маската върху почистеното лице и оставете да действа 15-20 минути. Измийте маската с хладка вода. Завършете процедурата с крем-овлажнител.
Маска от яйчен жълтък и заквасена сметана
СЪСТАВКИ:
- 1 жълтък
- 1 супена лъжица домашно приготвена заквасена сметана
ПРИГОТВЯНЕ:
- Отделете жълтъка от белтъка.
- Смесете всички съставки в малък съд.
Нанесете маската върху почистеното лице и оставете да действа за 10-15 минути. В края на процедурата отмийте маската с вода и нанесете овлажнител.
Споделете с тези приятели тези тайни на красотата!