500 гр. тънки кори за баница
5 яйца
2 чаши захар
1 чаша масло
1 чаша кисело мляко
200 гр кокосови стърготини
За сиропа:
4 чаши захар
5 чаши вода
1 пакетче ванилова захар
Яйцата се разбиват със захарта, след което се добавят олиото, киселото мляко и кокосовите стърготини, смесени с бакпулвера. Всичко се обърква много добре. На дъното на намазана тава се поставят две кори, след това - част от плънката. Следват отново две кори, плънка и т.н., докато се изчерпат съставките. Накрая се слагат три кори и баклавата се нарязва на ромбове, след което се маже с масло. Пече се на 200 градуса около 40 минути. Докато баклавата се пече, се приготвя сиропът. Водата и захарта се смесват се варят на слаб огън десетина минути. Малко преди края на варенето се добавя ваниловата захар. Изпечената баклава се оставя малко да се охлади, след което се залива с горещия сироп и след като го попие, се поставя в хладилника.