1 пакет готови точени кори
1 кг захар
1/2 л олио
200 г кокосови стърготини
200 г смлени орехови ядки
200 г стафиди
200 мл газирана вода
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
Кокосовите стърготини, ореховите ядки и стафидите се смесват.
Прибавят се бакпулверът, ваниловата захар и газираната вода.
По два листа точени кори се покриват със смес и се навиват на руло.
Разрязват се на три или четири парчета (като пурички) и се нареждат в тава. Процедурата се повтаря с всичките кори.
Баклавата се залива с нагрято до кипване олио. Пече се около 20-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Захарта за сиропа се разтопява в 1 л вода.
Топлата баклава се полива с изстиналия сироп. Оставя се да го поеме и се сервира.