Кокосова палачинкова торта с карамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Кокосова палачинкова торта с карамел
Кокосова палачинкова торта с карамел
admin
Добавена от: admin
10427
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За кокосовия крем:
7 жълтъка
180 гр. захар
3 ч.л. настъргана кора от лайм
2 с.л. царевично брашно
200 мл прясно мляко
400 мл. кокосово мляко
200 мл. сметана
90 гр. сушен кокосов орех
пудра захар за поръсване

За палачинките:
150 гр. брашно
3 яйца
2 с.л. захар
40 гр. масло, разтопено и охладено + още разтопено масло за намазване
250 мл. кокосово мляко
300 мл. прясно мляко

За карамела:
вътрешността на 6-8 плода пацифлора
150 мл. захар
 

Намазнете и покрийте дъното на форма за печене с диаметър 20 см. с прозрачно фолио, като го оставите да виси от краищата.

За крема:
Разбийте жълтъците, захарта, кората от лайм, царевичното брашно и щипка сол. Сложете млякото, кокосовото мляко и сметаната в съд на умерен огън и оставете да стигне точката на кипене. В този момент махнете от огъря и излейте сместа върху яйчената смес. Пресипете получената смес в чиста тенджерка и оставете да се вари на много бавен огън за 5 минути, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Добавете кокоса, след това прехвърлете в купа. Покрийте повърхността с прозрачно фолио и оставете да се охлади.

За палачинките:
Сложете брашното, яйцата, захарта, маслото, кокосовото мляко и прясното мляко в кухненския робот. Разбийте до гладка смес, след това прецедете в кана. Оставете на стайна температура 30 минути. Намазнете тиган за палачинки с диаметър 20 см. с масло и сложете на умерен огън. Налейте от сместа достатъчно количество, за да покрие дъното на тигана, като го въртите, за да се разлее добре сместа по дъното. Изпържете за по 1-2 минути от всяка страна, докато палачинките станат леко златисти. Повторете с останалото тесто, като мажете тигана с още масло, когато е необходимо, и слагате готовите палачинки на купчина една върху друга, с листа хартия за печене помежду им. Оставете да изстинат.

Асемблиране на тортата:
Сложете една палачинка в приготвената форма и намажете с пласт от кокосовия крем. Продължете така с всички палачинки, като най-отгоре завършите с палачинка. Отгоре прегънете висящия край на фолиото, така че да покрие тортата, и притиснете леко надолу. Оставете в хладилник за 4 часа или цяла нощ, докато стегне тортата.

За карамела:
Сложете намачканата вътрешност на пацифлората в кухненския робот и пулсирайте няколко пъти, за да се отдели семето от пулпата. Прецедете сместа в кана, като притискате добре през ситото. Запазете 1 ч.л. от семето, а останалите твърди частици изхвърлете. Отмерете 125 мл. от сока на пацифлората и оставете настрана. Сложете захарта и 30 мл. вода в тенджерка на бавен огън, като бъркате, докато захарта се разтопи. Увеличете огъня до умерен и гответе без да бъркате още 3-4 минути, докато се получи златист карамел. Махнете съда от огъня и внимателно объркайте вътре сока пацифлора. Върнете сместа на бавен огън и бъркайте -1-2 минути, докато се сгъсти. Охладете соса леко, след това прибавете семената пацифлора и го оставете в хладилник.
Преди поднасянето на тортата я поръсете с пудрата захар и залейте всяка порция с охладения карамел.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft