Кокосова туиля
23 Януари 2012
3642
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Фурната се загрява на 180 С. Белтъците се разбиват почти на сняг, като постепенно се изсипва захарта. На части се добавят пресятото брашно и маслото. Бърка се, докато се хомогенизира. В предварително намазнена и покрита с хартия за печене тава с лъжица се разстилат много тънки дискове с желания диаметър (около 10 см).
Поръсват се с кокосови стърготини и се пекат около 4-5 минути. Изпечените формички се охлаждат за 30-40 секунди и се поставят върху обърнати чашки (или около по-дебела точилка). Туилята трябва да прилепне максимално добре по формата на чашката. Оставят се да изстинат. Гарнират се по желание - мус, сладолед, плодова салата. Могат и да се завият като спирала и използват за декорация.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари