Кокосово-карамелен пай в буркан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Кокосово-карамелен пай в буркан
Кокосово-карамелен пай в буркан
admin
Добавена от: admin
7204
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За коричката:
8 бисквити грахам, фино натрошени
4 с.л. масло, разтопено
1/4 ч.ч. захар
За пая:
1 ч.ч. подсладени кокосови стърготини (настърган кокосов орех)
3 с.л. масло
1/2 ч.ч. накълцани орехи (други ядки по желание)
1 ч.ч. подсладено кондензирано мляко
1/2 опаковка бита сметана
110-120 гр. крема сирене
1 кофичка карамелов топинг
 

За коричката:
Смесете бисквитите, разтопеното масло и захарта и притиснете 1/4 от сместа в 4 обли стъклени бурканчета с широк отвор и дебело дъно.
Поставете бурканите върху плоска тавичка за сладки и печете на 180 градуса за около 6 минути.
За пая:
Разтопете маслото в метален съд. Добавете кокоса и накълцаните ядки и гответе сместа, докато леко покафенее. Оставете настрана да се охлади. В дълбока купа смесете крема сиренето и кондензираното мляко и добре ги разбийте. Прибавете битата сметана. Разпределете половината от сместа във всеки от четирите буркана. Наръсете с карамеления топинг (няколко чаени лъжички) и част от сместа с кокос и ядки. Покрийте с останалата смес от крема сирене и сметана. Замразете за около 6 часа. Преди сервиране покрийте с останалата кокосово-орехова смес и наръсете с още карамел.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft