грозде - сорт по желание
мед
козе сирене - или всякакъв друг вид меко сирене
натрошени ядки - орехи, бадеми, фъстъци и пр.
клечки за зъби за поднасяне
Измийте гроздето в гевгир и подсушете. Отделете зрънцата. Натрожете козето сирене на парченца приблизително с големината на половин гроздово зърно - вземете парченцата и ги сложете отстрани на гроздовото зрънце. Омесете между дланите си, докато сиренето обвие гроздето равномерно - може да добавите още парченца, ако не стигнат. Повторете с останалото грозде и сирене. Внимателно оваляйте готовите зърна в мед (поръсете мед върху чинийка и оваляйте в него 2-3 зърна едновременно). Щом са покрити добре с меда, оваляйте зърната в натрошените ядки.
Поднесете готовите гроздови топчета върху клечки за зъби, гарнирани по желание с парченца сирене и гроздови зърна.