1/2 средно голяма диня, обелена и почистена от семките, нарязана на кубчета (около 32 кубчета)
32 големи скариди, почистени, сварени и охладени
1/2 връзка босилек
2 скилидки чесън, счукани
1 с.л. прясно настърган джинджифил (или 1 ч.л. сух)
1/4 чаша фъстъчено масло
1/2 чаша оризов оцет (или леко овкусен оцет)
1 с.л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
8 бамбукови шишчета
В малка купа разбийте оцета и фъстъченото масло, докато се смесят напълно. Добавете чесъна, джинджифила и соевия сос, докато се получи гладка смес. Опитайте соса на вкус и добавете сол и черен пипер. Излейте по-голяма част от дресинга върху скаридите, като запазите малко от соса за дип. Охладете маринованите скариди за 1 час в хладилника. Редувайте скаридите с парченцата диня и листенца босилек, като ги нанизвате върху шишчетата. Поднесете готовите шишчета с останалия сос.