яйца - 3 бр.
прясно мляко - 200 мл
олио - 90 мл
брашно - 400 г
захар - 200 г
бакпувер - 1 пак.
мармалад - 1 ч.ч.
сол - 1 щипка
Охладените яйца разбийте със солта, докато станат пухкави, като бавно ръсите захарта.
Продължавайки да разбивате, налейте олиото, след това и млякото.
На части добавете пресятото брашно и бакпулвера. Хубаво разбийте всички бучки. Тестото трябва да има единна, гъста консистенция, подобно на гъста маслена сметана. Не трябва да е прекалено рядко, иначе сладкото ще потъне в него.
Постелете тавичка с хартия за печене, намажете я с олио и поръсете с брашно. Отгоре разпределете половината от тестото, отгоре изсипете сладкото, а след това – останалата половина от тестото. Загладете повърхността с лъжица.
Поставете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна, след това намалете температурата на 160 градуса и печете в продължение на 40-45 минути.
Готовия сладкиш поръсете с пудра захар, а когато се охлади, нарежете на парчета