Коледна елха от шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Коледна елха от шоколад
Коледна елха от шоколад
admin
Добавена от: admin
14016
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

560 г тъмен шоколад
250 г изпечени орехи, нарязани на едро
кокосово брашно
2 ч.л. пудра захар

Върху фолио или целофан се очертават 9 кръста с големина 7, 9, 11, 13, 14, 15, 16, 17 и 18 см. 500 г шоколад се разчупва на парчета и се стопява на водна баня, смесва се с изпечените и нарязани на едро орехи. Сместа се разпределя по кръстовете. Оставя се шоколадът да изстине. Ако изстива в хладна стая, ще се получи бляскава повърхност, но в хладилник е по-бързо. Стопяват се останалите 60 г шоколад. След това внимателно се отделят кръстовете от фолиото. Най-големият се слага в кръгъл поднос, по средата се слага малко от стопения шоколад и се добавя следващия кръст, като лъчите му се разместват така, че да не съвпадат с лъчите на предходния и така до края. Така получената елхичка се оставя да изстине на студено. Посипва се с пудрата захар и след това с кокосовото брашно.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft