560 г тъмен шоколад
250 г изпечени орехи, нарязани на едро
кокосово брашно
2 ч.л. пудра захар
Върху фолио или целофан се очертават 9 кръста с големина 7, 9, 11, 13, 14, 15, 16, 17 и 18 см. 500 г шоколад се разчупва на парчета и се стопява на водна баня, смесва се с изпечените и нарязани на едро орехи. Сместа се разпределя по кръстовете. Оставя се шоколадът да изстине. Ако изстива в хладна стая, ще се получи бляскава повърхност, но в хладилник е по-бързо. Стопяват се останалите 60 г шоколад. След това внимателно се отделят кръстовете от фолиото. Най-големият се слага в кръгъл поднос, по средата се слага малко от стопения шоколад и се добавя следващия кръст, като лъчите му се разместват така, че да не съвпадат с лъчите на предходния и така до края. Така получената елхичка се оставя да изстине на студено. Посипва се с пудрата захар и след това с кокосовото брашно.