350 гр. брашно
125 гр. масло
160 гр. кафява захар
1 яйце
2 чаени лъжички смлян джинджифил
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка сода за хляб
4 супени лъжици мед
За глазурата (Роял айсинг)
100 гр. пудра захар
2 супени лъжици лимонов сок
1 белтък
В голяма купа пресейте брашното със содата, канелата и джинджифила. Прибавете маслото и разбъркайте с ръка, докато получите смес, подобна на галета. След това в сместа добавете кафявата захар.
В друга купа леко разбийте яйцата заедно с меда, след което смесете с брашнената смес. Добре измесеното тесто увийте в прозрачно фолио и го оставете да почива в хладилник най-малко половин час.
Разточете тестото с дебелина около половин сантиметър, след което с формички изрежете бисквитки.
Печете бисквитките в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 до 15 минути. Когато се охладят добре, ги украсете.
За глазурата поставете всички съставки в купа и бийте с миксер около 3 минути на слаба скорост. Трябва да се получи гъста белтъчна глазура. Поставете я в шприц или пош с накрайник (или просто отрежете връхчето), след което украсете бисквитките. Оставете глазурата да изсъхне напълно, преди да ги приберете.
Айсинга може да разделите на няколко части и да ги оцветите с различни сладкарски бои - така бисквитките ще станат още по-весели.